10.9 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориПърва победа за САЩ в контролите преди Токио (видео)

Първа победа за САЩ в контролите преди Токио (видео)

Американците се наложиха над Аржентина за 10-ти пореден път

САЩ прекъснаха серията си от две поредни загуби в контролите от подготовката си преди Олимпиадата в Токио. Селекцията на Грег Попович би Аржентина със 108:80, записвайки първи успех в проверките си. 

Кевин Дюрант и Брадли Бийл завършиха с по 17 точки за САЩ. Зак Лавин добави 15. Деймиън Лилард отбеляза 13 точки. Бам Адебайо остави срещу името си 12 точки, 5 борби и 5 асистенции.

Луис Скола, който за пети път ще участва на Олимпийски игри, реализира 16 точки за 19 минути с екипа на Аржентина. Николас Лапровитола го последва с 13. Факундо Кампацо и Габриел Дек останаха съответно с по 12 и 10 точки.

Американците демонстрираха успеваемост в стрелбата от игра 51%, като нанизаха 33 точки в първата четвърт, за да овладеят инициативата и да подчинят съперника за десети пореден път след загубата на Олимпиадата в Атина през 2004 г.

Само осем баскетболисти имаше на разположение Грег Попович за мача, след като Джейсън Тейтъм не игра, заради болка в дясното коляно. Заради ангажименти към клубните си отбори, към тима все още не са се присъединили Девин Букър, Крис Мидълтън и Жрю Холидей.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани