5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаПърва победа за Левски в Балканската лига (видео)

Първа победа за Левски в Балканската лига (видео)

Отборът на Димитър Ангелов се справи с Милениум у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски постигна първа победа в Балканската лига през този сезон. В своята зала „Универсиада“ отборът на Димитър Ангелов се наложи над черногорския Милениум с 82:72 в мач от 4 кръг в турнира. В актива си българският състав има и 2 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Райън Райт бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Левски – 19 точки и 11 борби. Алън Арнет добави 16. Асен Великов се отчете с 11 точки и 6 асистенции. Николай Михайлов приключи с 10 и 8 борби.

Богдан Чеблаович бе най-резултатен за Милениум с 16 точки и 7 борби. Милош Йованович се разписа с 14 и 7 борби. Марко Райчевич и Балша Миротич останаха с по 13 точки, като последният овладя и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: Домакините започнаха силно и стигнаха до аванс от 10 точки след 16:6, водени от Райън Райт, Златин Георгиев и Джон Флорвиъс. Гостите все пак отвърнаха и намалиха до 15:18 след 10 минути игра. През втория период черногорците обърнаха и излязоха напред с 28:22 чрез Балша Миротич и Милош Йованович. Левски не се забави и с помощта на Асен Великов, Райън Райт и Николай Михайлов си върна лидерството за 38:34 на голямата почивка.

След паузата Милениум отново се озова напред след кош на Стефан Сретенович за 45:42, но Райън Райт и Джон Флорвиъс не сбъркаха за 46:45. Балша Миротич от другата страна на два пъти намери верните решения в атака за своя тим, но Левски отново се оказа с лидерството след две поредни тройки на Николай Михайлов и Асен Великов за 54:50. През последната четвърт българският тим направиха преднината си 16 точки след успешни акции на Джон Флорвиъс, Асен Великов, Алън Арнет и Марио Боянов, което се оказа достатъчно за крайното 82:72.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач на Левски в турнира ще бъде в средата на следващия месец. На 15 декември бронзовият медалист в НБЛ от миналия сезон ще играе срещу Башкими у дома.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – МИЛЕНИУМ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани