10.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияПриеха промени в правилата за провеждане на шампионатите при подрастващите

Приеха промени в правилата за провеждане на шампионатите при подрастващите

Новият документ е 36 страници

На свое заседание Управителният съвет на БФБаскетбол прие на второ четене промените в правилата за провеждане на шампионатите при подрастващите. В новия документ, който е от 36 страници, е записано, че „Първенствата се провеждат в съответствие с единен спортен календар за провеждане на първенствата за подрастващи през съответния сезон“.

Ето и какви са останалите:

(2) Единният календар определя периодите за провеждане на Първенствата, разпределени по видове, възрастови групи, ранг, територии и етапи.

(3) Всяка година, най-късно до началото на сезона, ТК предлага оптималния брой мачове, който трябва да бъдат изиграни от отборите в отделните възрастови групи и етапи на Първенствата.

(4) В срок до 15  август, Мениджър Състезания, въз основа на подадените заявки за участие и в съответствие с предложението на ТК по предходната разпоредба, изготвя проект за Единен календар.

(5) Единният календар трябва да бъде съобразен с: планираните лагери и състезания на национални отбори – подрастващи; официалните празници; планираните национални училищни изпити и оценявания, национални ученически състезания и ученически празници.

(6) В срок до 30 август, СТК, след съгласуване с ТК, СК и Комисия Подрастващи, утвърждава Единния календар.

Чл. 26. В срок до 1 септември, въз основа на подадените заявки, със съвместно решение, СТК и ТК определят оптималния брой участници в източна и западна групи на елитната дивизия във всяка една възрастова група (без възрастовите групи до 12 г. и до 10 г.) и разпределят отборите в първенства от съответния ранг (елитна или първа дивизия), като отборите в Елитна дивизия са между 8 и 16 отбора. Ако заявките за участие в елитна дивизия са повече от определения оптимален брой, в същото решение СТК и ТК определя отборите, които да участват в Етап Квалификации за разпределение на отборите по дивизии. Решението на СТК и ТК се взема на база класиранията (ранкинга /ранглистата) на отборите през последните три години.“

Всички правила можете да видите тук

УС прие и леко завишение на размерите на хонорарите на длъжностните лица, обслужващи състезанията по баскетбол за 2022/2023. По предложение на президента на БФБ Георги Глушков, Съдийската комисия на БФБ да предложи адекватна система за компенсиране и стимулиране на съдии, обслужващи държавни първенства за подрастващи към БФБ, 2022/2023, в срок до следващия УС.

Всички решения бяха приети единодушно.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани