8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияПриемат заявки за участие в турнира за Купата до 11 февруари

Приемат заявки за участие в турнира за Купата до 11 февруари

Жребият за надпреварата при мъжете ще бъде на 22 февруари

На днешно заседание Управителният съвет на БФБаскетбол прие с 1 глас Против промени в Правилата за провеждане на турнира за Купата на България при мъжете. Това събщават от родната централа чрез официалния си сайт.

Според промените, право на участие в мъжкия турнир имат първите осем отбора след края на Втория етап в НБЛ за мъже, подали заявка за участие до 17.30 ч на 11 февруари.

10.1.Във връзка с изпълнение на противоепидемичните мерки срещу COVID-19, Финалните турнири за Купа България може да се проведат само в зали, които разполагат с 4 съблекални за отборите и поне 1 съдийска съблекалня. Всяка съблекалня трябва да бъде напълно дезинфекцирана преди ползването и от друг отбор/съдийски екип.

Срокът за подаване на оферти за домакинство на Финалната oсмица на EFBET Купа на България при мъжете е 15 февруари, до 17.30 ч. Клубът-кандидат за домакинство трябва да поеме ангажимента да организира финалния турнир независимо дали се класира за участие в него. Изискванията за кандидатстването са също:

Офертата за домакинство на финален турнир за Купа България се изпраща до адреса на БФБаскетбол или по мейл на office@basketball.bg. Ако има само една оферта за домакинство, подадена в срок, то тя се отваря от Президента на БФБ и ако отговаря на изискванията на настоящата Наредба се приема.

10.2. Домакин на финалния турнир на Купа България може да бъде един от участващите отбори.

10.3. Домакинството може да бъде определено от Президента на БФ Баскетбол, ако няма подадена оферта за домакинство, която отговаря на изискванията на настоящата Наредба.

10.4. Организаторът на финалния турнир поема следните организационни разходи:

– разноски за охрана, лекар, секретарски апарат, статистика и видеозаснемане;

– наем на зала и обслужващ персонал;

– Съдийските разноски;

В случай, че няма кандидат за домакинство, който поема съдийските разноски за турнира, то тогава всеки участник заплаща такса мач преди съответната среща в следните размери – за участие в среща от четвъртфинали – 700 лв., за участие в среща от полуфинали – 800 лв. и за участие във финал 1000 лв.

10.5. При равнопоставени оферти за домакинство се тегли жребий за избор между кандидатите.

На 22 февруари ще бъде проведен и дирижиран жребий за четвъртфиналите на EFBET Купа на България при мъжете Той ще се проведе, според класирането на отборите след втория етап от НБЛ между отборите класирани от 1-во до 4-то място и тези от 5-то до 8-мо място. Жребият за полуфиналите ще е пълен недирижиран между победителите в четвъртфиналите.

Ако в посочения срок има заявки от седем отбора се дава възможност за участие на деветия в класирането на НБЛ отбор. При отказ, първият отбор от класирането след втория етап на НБЛ получава правото да почива в четвъртфиналите.

Финалната осмица ще се състои между 11 и 15 март, с четвъртфинали на 11 и 12 март, полуфинали – на 13 март и финал – на 15 март.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани