8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Президентът на хърватската федерация подаде оставка

Президентът на хърватската федерация подаде оставка

Стоян Вранкович пое отговорност за отпадането на "карираните" от Евробаскет 2022

Федерацията в Хърватия остана без президент. Това стана факт след отпадането на „карираните“ от европейското първенство след загубата от Финландия с 86:94 в мач от Топ 16 на турнира.

Досегашният шеф на местната централа Стоян Вранкович подаде оставка, след като тимът не успя да се класира за 1/4-финалите на Евробаскет 2022. В състава си хърватите имаха играчи като Боян Богданович, Ивица Зубац, Дарио Шарич и Марио Хезоня.

След последния мач на Хърватия на европейското първенство тази година, реших да се оттегля като президент на хърватската баскетболна федерация, като по този начин поемам отговорност. Извинявам се на феновете, които безкрайно подкрепят националния отбор, но в момента нямам решение, което да подобри ситуацията.

Искам да благодаря на всички играчи за участието им в националния отбор и положените усилия, както и на треньорския щаб и лекарския екип. Бих искал също да благодаря на целия екип на федерацията, който ме подкрепяше през последните шест години“, се казва в изявлението на Стоян Вранкович.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани