8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАПравят филм за легендата Дражен Петрович

Правят филм за легендата Дражен Петрович

Очаква се лентата да бъде представена през 2023 г.

Биографичен филм за легендарния Дражен Петрович ще бъде представен през 2023 г. Тогава ще се навършат 30 години без Моцарт на баскетбола. Това обявиха от „Върайъти“.

„Това не е просто поредният спортен филм, а драма, която се занимава с феномена на бойния дух и гения на Петрович, който избухва по терените в НБА и Европа. Лентата също така се фокусира върху личния му живот, както и върху предизвикателствата и несигурността да бъдеш уникален спортист„, разказва хърватският филмов режисьор Данило Сербеджия.

Сцени от филма ще бъдат заснети в Хърватия, Германия и САЩ през следващата година. В ход е кастинг за лентата, която носи работното заглавие „Висша сила – Историята на Дражен Петрович“.

Световният шампион с бивша Югославия от Аржентина 1990 си отива от този свят след катастрофа през юни 1993 г., когато той е на 28 години. На сметката си Дражен Петрович има 319 мача за Портланд и Бруклин. Двукратен шампион в Евролигата с Цибона. На Стария континент преминава още през Шибеник и Реал Мадрид.

След трагичния инцидент на магистрала в Германия, екипът му с №3 в Нетс е изваден от употреба, а Спортният център в Загреб е кръстен на негово име. Той също така получи олимпийски орден и е включен посмъртно в Залата на славата на НБА през 2002 г., както в тази на ФИБА през 2007 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани