22.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияПравец с драматичен обрат в ББЛ А група

Правец с драматичен обрат в ББЛ А група

Шоутайм стартира трудно в полуфиналите

Драматична победа за Правец сложи край на редовния сезон в регион Запад на ББЛ А група. В последния мач преди плейофите тимът надви Политехника със 79:76 на свой терен след много обрати и интрига до последните секунди. Правец вече си бе гарантирал седмата позиция още преди този мач, а на четвъртфиналите ще срещне Хебър. Последният му съперник пък остана 13-ти в класирането.

След равностойно начало домакините поведоха с 20:12, но след десет минути игра резултатът отново бе равен – 22:22. Столичният тим на свой ред дръпна с 8 точки през втория период, а на почивката бе напред с 41:36. Разликата в полза на Политехника достигна 13 точки след паузата, но само за минути Правец отново изравни. Последва размяна на кошове, а преди заключителната четвърт гостите водеха с 60:58. Драмата продължи до самия край, като при оставащи 23 секунди Омар Ел-Аюби отново даде аванс на Политехника за 76:75. Домакините взеха прекъсване и 3.6 секунди преди края влезлият като смяна Николай Иванов донесе успеха на Правец с индивидуален пробив, а два точни негови наказателни удари оформиха и финалния резултат.

Данаил Христов реализира 25 точки за победителите, 17 от които през първата четвърт. С 16 точки и 20 борби е Павлин Ганчев, а по 15 точки добавиха Николай Иванов (7 борби) и Стефан Гунински (5 тройки). За Политехника Даниел Христов бе най-резултатен с 21 точки, Найден Найденов вкара 16, с 11 и 7 борби е Омар Ел-Аюби.

Най-постоянно представящият се отбор на Изток Шоутайм започна с успех участието си в полуфиналите в региона. В залата на Икономическия университет във Варна тимът надви втория отбор на Черно море Тича със 76:70. Лидерът в редовния сезон поведе с 9:2 в началото, но не успя да се откъсне в резултата и след десет минути игра бе напред само с 23:21. И двата отбора изпитваха трудности при стрелбата от далечно разстояние в началото, но Шоутайм имаше много висока успеваемост в подкошието (73%) и на почивката водеше с 41:29. Преднината на тима достигна 21 точки след паузата, но „моряците“ запазиха шансовете си за обрат, след като преди заключителната четвърт намалиха изоставането си за 42:56. След като вкара 2 тройки през цялото първо полувреме, Черно море наниза 8 само през второто и така 37 секунди преди сирената стопи разликата едва на 4 точки. Шоутайм обаче успя да удържи водачеството си до последно и спечели.

Николай Николов отбеляза 22 точки за победителите, с 18 е Красимир Димитров, с 13 и 7 борби е Анди Франсис, а 11 точки има Александър Иванов. За съперника Любомир Керемедчиев изигра много силен мач, като завърши с 31 точки (7 тройки) и 8 асистенции, с дабъл-дабъл от 13 точки и 13 борби е Мартин Йорданов.

Междувременно продължават и плейофите в ББЛ Б група. Предаторс спечели решителния трети мач от регион Център срещу Борисов Студио Свищов със 78:54 и се класира за финала в него, докато съперникът му ще спори за бронзовите отличия. Мачът се проведе в зала „Балканстрой“ в Плевен. След много оспорвана първа четвърт Предаторс поведе с 15:13, а на почивката се откъсна с 34:21. Разликата в полза на домакините продължи да расте и последната четвърт започна при 65:39. Авансът на тима надхвърли 30 точки в заключителния период, като до края той без проблеми спечели убедително.

Тони Личев бе над всички за победителите с 39 точки и 7 борби, като той отбеляза общо 9 тройки – единствените за отбора му в мача. С 13 точки и 9 борби е Мирослав Нанковски. За Борисов Студио Свищов Елисей Кралев реализира 18 точки, а близо до трипъл-дабъл бе Георги Георгиев – 12 точки, 11 борби и 8 асистенции.

Ето и всички резултати от мачовете този уикенд:

ББЛ А група:

Запад:
Правец – Политехника – 79:76

Изток, плейофи:
Шоутайм – Черно море Тича А – 76:70

Юг, плейофи:
Ямбол А – Академик Пловдив А – 101:68
Несебър – Берое А – 84:87

Център, плейофи:
Чавдар Троян – Локомотив Горна Оряховица – 66:92
Бавни и яростни – Чардафон – 96:70

ББЛ Б група

Изток, плейофи:
Ънстопабъл Б – Култ – 50:74
Шоутайм Б – Консуматорите – 72:79

Юг, плейофи:
ВР Олимпия – Пловдив Баскетбол – 74:82
Ямбол Б – Хасково – 74:77

Център, плейофи:
Предаторс – Борисов Студио Свищов – 78:54

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани