22 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияПравец срази Хебър в първия си мач от плейофите в ББЛ А...

Правец срази Хебър в първия си мач от плейофите в ББЛ А група

Първата изненада в четвъртфиналните плейофи на регион Запад стана факт

Първата изненада в четвъртфиналните плейофи на регион Запад в ББЛ А група стана факт. Седмият в редовния сезон Правец надви един от водещите отбори Хебър със 73:60, след като имаше предимство в резултата почти през цялото време. Двубоят се проведе в столичната зала „Триадица“.

Срещата започна равностойно. През цялата първа четвърт играта вървеше кош за кош, а след десет минути баскетболистите в тъмни екипи водеха с 19:16. Малко след началото на втория период Правец направи серия от 11-0 и дръпна с двуцифрена разлика, възползвайки се от многото пропуски на съперника, като на почивката бе напред с 35:27.

Темпото се запази и след паузата. Символичните гости в мача почти не допускаха грешки, като играеха и по-стабилно в подкошието и преди последната част водеха с 56:43. Въпреки това, тимът от Пазарджик не се отказа и след серия от 13-3 четири минути преди края намали пасива си само на 3 точки. Правец обаче не позволи пълен обрат и отново направи разликата двуцифрена, като задържа преднината си до последно. Двата тима си вкараха едва 7 тройки в мача, което обяснява и ниската резултатност.

Павлин Ганчев бе над всички за победителите с 20 точки и 12 борби. Николай Иванов реализира 18 точки, с 15 е Данаил Христов, а с 12 точки, 7 борби и 7 асистенции завърши Тодор Колев.

За Хебър, който бе без един от лидерите си Веселин Веселинов, Георги Кендеров вкара 14 точки, Юлий Арабаджийски се отчете с 12 и 10 борби, а 11 точки добави Вангел Илиев.

Следващият мач от серията е на 22 май в залата на Спортния комплекс в Правец, като се играе във формат две от три.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани