8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияПо един представител от отборите в НБЛ в Комисията на баскетболистите

По един представител от отборите в НБЛ в Комисията на баскетболистите

Това решение бе прието днес по време на Управителен съвет на БФБ

На свое заседание днес Управителният съвет на БФБ утвърди състава на 8 от постоянните комисии, които ще работят в различни направления през следващите години. Управата прием окончателно избраните на редовни Общи събрания на Съдийската и Треньорската колегии.

Така Съдийската комисия вече официално е с председател Ивайло Ресиловски и членове: Младен Марков – заместник-председател, Орлин Николов, Мирослав Томов, Николай Цинцарски.

Треньорската комисия пък ще бъде в състав – Росен Барчовски – председател и членове: Георги Божков, Емилия Кръстева, Константин Папазов, Николай Пеев, Таня Гатева, Васил Христов, Марияна Борукова и Людмил Хаджисотиров.

В съответствие с изискванията на 4-годишната Програма за развитие на българския баскетбол Управителният съвет легализира създаването на Комисия на баскетболистите. В състава й ще бъдат Димитър Маринчешки (Спартак Плевен), Александър Милов (Шумен), Васил Бачев (Академик Пловдив), Евгени Хаджирусев (Черноморец), Димитър Димитров (Балкан), Павлин Иванов (Рилски спортист), Чавдар Костов (Левски), Дарин Иванов (Ямбол), Веселин Георгиев (Черно море Тича), Александър Янев (Берое) и Димана Георгиева (Монтана 2003). Утвърдени бяха Правила за работа на комисията, като в случай, че някой от излъчилите представител  баскетболни клубове не отговаря на изискванията на чл.3 ал 2 от Правилата, т.е. БК няма трудов или граждански договори с поне 6 състезатели, то този представител автоматично отпада от комисията.

Камен Каменов оглави новата Етична комисия към БФБ, като в нея влязоха като членове Тодор Иванов и Любомир Амиорков.

Златко Димитров ще бъде председател на Дисциплинарната комисия с членове: Теодора Табакова, Борис Конев, Тодор Попов, Орлин Атанасов.

Борислав Чилингиров е новият председател на Спортно-техническата комисия. В нея членове са: Лъчезар Коцев – Регион Витоша, Михаил Михайлов – Регион Рила, Александър Груев – Регион Родопи, Здравко Янчев – Регион Загоре, Лъчезар Тодоров – Регион Добруджа, Лъчезар Диков – Регион Мизия, Орлин Николов – СК, Христо Христов – БФБаскетбол.

Важната комисия за Подрастващи ще бъде оглавена лично от президента на БФБ Георги Глушков. Членове на комисията ще са: Тина Димитрова, Петър Клечков, Маргарита Маринкова, Юлиян Аладжов, Лъчезар Коцев, Татяна Гатева, Георги Младенов и Даниел Клечков. Решено бе при смяна на член на комисията – старши-треньор на национален отбор за подрастващи, то новоизбраният старши-треньор автоматично заема мястото в комисията на предишния.

3х3 направлението на баскетбола също ще има своя комисия. Тя ще е с председател Иван Ценов и членове: Дамян Диков, Спас Ставрев, Николай Цинцарски, Орлин Атанасов, Филип Илиев и Тодор Колев.

Управителният съвет реши да утвърди на следващото си заседание състава на още три комисии – Комисия минибаскетбол, Женска Комисия и Комисия баскетбол на колички.

Управата прие и няколко важни документа: Проект за финансиране на БФБ от Министерството на спорта по Програмата за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г.;  Процентното (точково) разпределение за оценка на степента на изпълнение на утвърдените критерии и показатели от баскетболните клубове за дейността им през 2021 г.; Годишен съдържателен и финансов отчет на БФ Баскетбол до Министерството на спорта по Програмата за развитие на спорта за високи постижения за 2021 г.; Годишен съдържателен и финансов отчет на БФ Баскетбол до Министерството на Спорта по Програмата за развитие на спорта за хора с увреждания за 2021 г.

Прието бе чл. 52.1 от Правилата за провеждане на ДП на ББЛ А група да има следната редакция:

52.1. БК участник в първенството на ББЛ „А“ група – мъже за сезон 2021/22, има право да картотекира и състезател до 19 г. или такъв навършващ 19 г. в годината, в която започва съответния състезателен сезон при условие, че клубът, в който той се състезава няма отбор в ББЛ.“

Следващото заседание на Управителния съвет на БФБ ще се проведе на 8 февруари от 11.00 ч.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани