21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЛайфстайл“Последният танц” заслужи награда “Еми”

“Последният танц” заслужи награда “Еми”

Поредицата за Джордан и Чикаго пребори конкуренцията при документалните филми

Документалната поредица “Последният танц” заслужи своето място в историята. Лентата от 10 епизода, която разказва за славните времена на Чикаго от 90-те години на миналия век, спечели награда “Еми”.

“Последният танц”, който е дело на ESPN и Netflix, пребори конкуренцията в категорията Документален филм на годината. Той проследява кариерата на феномена Майкъл Джордан и по-специално 1997/1998, в който Булс за последно триумфират в НБА.

В сериите със своите истории се появяват ключови играчи от шампионския тим на “биковете” като Скоти Пипън, Денис Родман, Стив Кър, Тони Кукоч, както и треньорът Фил Джаксън. Във филма се включват и други звезди от лигата от онова време като Меджик Джонсън, Айзея Томас, Чарлз Баркли, Патрик Юинг и Коби Брайънт, който си отиде от този свят през януари.

“Последният танц” бе излъчен през април, по време на паузата в НБА заради коронавируса. Тогава филмът се превърна в истинска сензация и счупи рекордите по гледаемост на ESPN.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани