10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаПоне по един път в седмицата тестове за играчите в Евролигата

Поне по един път в седмицата тестове за играчите в Евролигата

От най-силната клубна надпревара на Стария континент със специален правилник заради COVID-19

По-малко от месец остава до началото на новия сезон в Евролигата. От най-силната клубна надпревара на Стария континент вече са готови с насоки към участниците заради ситуацията с коронавируса.

Според медиите на Стария континент, едно от правилата гласи, че играчите и треньорите ще трябва да преминат поне по един тест за COVID-19 в седмицата, най-късно до три дни преди старта на мачовете им. Отборите от най-заразените страни ще бъдат изследвани поне по два пъти седмично.

Ако играч е заразен с коронавирус, то няма да последва карантина за целия отбор. Това означава, че срещи от Евролигата няма да бъдат отлагани. Имената на заразените няма да бъдат обявявани публично. В случай на положителен резултат, баскетболистът ще трябва да премине още два теста – на следващия ден и след три дни и половина.

Заразените играчи няма да участват в срещите в срок от две седмици и трябва да преминат два отрицателни теста, преди да се върнат на паркета.

Всеки отбор трябва да назначи специален мениджър по коронавируса през следващите два седмици.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани