13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияПодготвят промяна в първенствата на Българска баскетболна лига от есента

Подготвят промяна в първенствата на Българска баскетболна лига от есента

Клубовете ще могат да участват с втори отбор във всяко първенство на ББЛ от новия сезон

Oт 2022/2023 в Правилата за провеждане на ББЛ ще бъде заложена точка, която позволява един клуб да пусне втори отбор на същото ниво, но в различен регион.

Тим от регион Запад на ББЛ А група ще може да има и втори отбор в ББЛ А група, но в един от другите региони – Център, Юг или Изток. До този момент всеки клуб може да има само по един представител в даден ешелон.

Точните условия, при които ще се случва това, ще бъдат представени след 5 юни. Тогава ще станат ясни и пълните правила за провеждане на шампионатите на ББЛ за сезон 2022/2023.

„Ако вече сте записали отбор и имате желание да запишете втори отбор на същото ниво в друг регион, може да го направите до 31.05.2022 г. чрез попълване на електронната заявка на следния линк. При възникнали въпроси, не се колебайте да ни пишете на e-mail: bbobasketball@gmail.com, приканват организаторите от ББЛ.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани