5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияПобеда №14 за Левски в НБЛ

Победа №14 за Левски в НБЛ

Шампионите се справиха със съпротивата на оределия състав на Черноморец

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски загря за предстоящия турнир за Купата на България с победа в НБЛ. В своята зала „Универсиада“ отборът на Тити Папазов отказа оределия състав на Черноморец с 80:69 в мач от 21 кръг в шампионата при мъжете. Шампионите са с баланс от 14-7 и са трети в класирането, докато бургазлии са четвърти с 12 успеха и 8 поражения.

И ОЩЕ: Сериозни проблеми имат „акулите“ със състава си. В него вече не е Антъни Дженуари, който е напуснал, заради дискова херния. С травми са още Константин Коев и Тихомир Желев. По-малко време днес получи и Евгени Хаджирусев, който също получи контузия.

НАЙ-ДОБРИ: Ивица Радич завърши с 23 точки и 8 борби за Левски. Марио Литъл добави 14, 5 борби и 5 асистенции. Джош Адонте Паркър се отчете с 12 точки и 6 асистенции.

Георги Боянов бе над всички за Черноморец с 34 точки, от които 5 тройки, плюс 10 борби. Влатко Гранич остана с 14 и 5 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Столичани нямаха спиране още от началото и се изстреляха напред с 18:4 чрез Ивица Радич, Джош Адонте Паркър и Венцислав Петков. Бургазлии реагираха чрез Отас Иекекполор, Георги Боянов и Томас Читадзе, но Левски постави на таблото 26:13 в своя полза в края на първа част. В началото на втория период Георги Боянов и Влатко Гранич държаха гостите близо до съперника, но Николай Михайлов, Венцислав Петков и Ивица Радич направиха аванса на „сините“ 21 точки за 48:27.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Андрей Иванов, Георги Боянов и Отас Иекекполор намалиха изоставането на тима си до 12 точки, но Марио Литъл и Цветомир Чернокожев сложиха на таблото 64:50. През последната част Джош Адонте Паркър и Николай Михайлов отново изстреляха Левски до над 20 точки. Черноморец се вдигна и чрез Влатко Гранич и Георги Боянов се доближи на 11 точки, но за повече нямаше сили. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 април Левски ще гостува на Шумен, докато Черноморец ще спори с Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани