8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориПитат дядото на Дончич дали би играл за Косово

Питат дядото на Дончич дали би играл за Косово

Оказва се, че гардът има роднини в Метохия

Лука Дончич е основна фигура в националния отбор на Словения, с който се изявява по терените в Европа и света през последните години. Любопитен факт е, че звездата на Далас в НБА има роднини, които живеят в Метохия. Това признава дядо му Стоян, чийто дом е в Косово.

Чуваме се от време на време, той е много зает. Много албанци ме питат дали съм роднина на Лука. Въпреки че понякога избягвам да казвам, че съм му дядо. Често ме питат дали някога би играл за Косово. Може би някой ден, когато Косово стане САЩ. Той не играе за Сърбия, защо ще играе за Косово?!„, казва дядото на Дончич.

Участникът в 4 издания на Мача на звездите в НБА е роден в Любляна през 1999 г., в семейството на Саша Дончич, който е бивш играч от младежките формации на бивша Югославия, но след това избира да продължи с националния отбор на Словения, и Мириам Потербин. Още на 13 години Лука заминава за Испания, където продължава развитието си в школата на Реал Мадрид и постепенно си проправя път до мъжкия отбор. С него Дончич става шампион в Евролигата през 2018 г., както и 3-кратен шампион на Испания, носител на 2 Купи на Краля и на Междуконтиненталната купа от 2015 г.

От 2018 г. насам Лука Дончич е част от Далас в НБА, като в последните три сезона неизменно е част от Идеалния отбор.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани