7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаПау Гасол стана най-възрастният в историята на Файнъл Фор в Евролигата (видео)

Пау Гасол стана най-възрастният в историята на Файнъл Фор в Евролигата (видео)

Испанецът облече екипа на 40 години, 10 месеца и 22 дни, подобри рекорда на Дерик Шарп

След 23 години по терените в Европа и отвъд океана, Пау Гасол продължава да бъде истинско вдъхновение за всички, които обичат баскетбола. 216-сантиметровият център стана най-възрастният баскеболист, който участва във Финална четворка в Евролигата.

Двукратният шампион в НБА с Лейкърс се включи от пейката при победата на Барселона над Армани Милано с 84:82 в полуфинала в Кьолн. Така той подобри рекорда на Дерик Шарп, който играе за Макаби Тел Авив през 2011 г. на финалите на 39 години, 7 месеца и 3 дни. Снощи Пау Гасол облече екипа на 40 години, 10 месеца и 22 дни.

Участникът в 6 издания на Мача на звездите в НБА се задържа на паркета 11 минути срещу италианците, като остави срещу името си 10 точки, 3 борби, 1 асистенция и 1 чадър. При стрелбата си Пау Гасол бе 2/4 от средно разстояние и 2/2 от тройката.

Пау Гасол се завърна в Европа след като бе извън терените около две години заради контузия. Световният шампион с Испания от Япония 2006 избра да се присъедини към каталунците, за да се подготви за Олимпиадата в Токио.

Барса се върна в дуела за златото в Евролигата след 11-годишна пауза (видео)

Пау Гасол ще опита да спечели единственият трофей, който няма в своята визитка – този в Евролигата. За тази цел той и неговата Барселона трябва да се справят с Анадолу Ефес утре (30 май) във финала от 21.30 ч.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани