19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаПау Гасол се завръща у дома (видео)

Пау Гасол се завръща у дома (видео)

Барселона хвърли бомбата на деня

Барселона направи трансфера на деня, привличайки в състава си не кого да е, а една от легендите на испанския баскетбол Пау Гасол. Договорът му с клуба е до края на сезона, се казва в информацията, разпространена от каталунците.

40-годишното тежко крило ще се завърне в Европа след две десетилетия, като тогава за последно носи екипа на Барса. След като от Портланд се отказаха от услугите му през ноември, испанският клуб бе сред най-добрите опции за Пау Гасол, като така той ще може да се подготви за Олимпиадата в Токио.

Дългата професионална кариера на испанеца започва именно в Барселона през 1998 г., като той остава в клуба до 2001 г. След това продължава в НБА, а първият му тим отвъд океана е Мемфис, като за него има 7 сезона. През 2008 г. преминава в Лейкърс, с който триумфира на два пъти през 2009 и 2010 г. В най-силното първенство в света има близо 1400 мача, след като играе още за Чикаго и Сан Антонио.

През последните години Пау Гасол е неизменен лидер на националния отбор на Испания, с който има 11 медала от най-големите континентални първенства в света. Последното му отличие е бронз от Eвробаскет 2017.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани