7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаПаулис Янкунас стана играчът с най-много мачове в Евролигата (видео)

Паулис Янкунас стана играчът с най-много мачове в Евролигата (видео)

36-годишният литовец измести от върха във вечната ранглиста Фелипе Рейес

Повече от 17 години след като дебютира за родния си Жалгирис, Паулис Янкунас вече е горд притежател на още един рекорд в Евролигата. 36-годишното тежко крило вече има най-много изиграни мачове в турнира на богатите – 354, като само 16 от тях не са с екипа на шампиона на Литва.

205-сантиметровият Янкунас изпревари в класацията Фелипе Рейес от Реал Мадрид, който е с 353 двубоя. Това се случи, след като литовецът се появи на паркета при победата на Жалгирис над Панатинайкос с 81:69 в Атина. На сметката на тима си той остави 4 точки, 5 борби и 1 асистенция за 12 минути в игра.

Мариус Григонис скри шапката на ПАО в Атина (видео)

Третата позиция в класацията по участия в срещи от Евролигата е за легендата на Барселона Хуан Карлос Наваро, който има 341. След него са съотборниците на Александър Везенков в Олимпиакос Василис Спанулис с 336 и Йоргос Принтезис с 321 двубоя.

Паулис Янкунас стартира своя сезон №18 в Евролигата, като това е рекорд за този век. Дебютът му е през ноември 2003 г., като тогава е на 19 години. В първия си сезон в Жалгирис играе редом до легендата Арвидас Сабонис. През 2018 г. достига до финалите в Евролигата, където тимът му финишира трети.

Паулис Янкунас е и лидер по борби за всички времена в Евролигата с общо 1848 овладени под двата ринга топки, четвърти по отбелязани изстрели от средно разстояние – 975, пети по успешни опити от фаул линията – 708, и шести във вечната ранглиста на реализаторите с общо 3078 точки.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани