21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАПати Милс с наградата за Спортсменство в НБА

Пати Милс с наградата за Спортсменство в НБА

Гардът на Бруклин с първи индивидуален приз в лигата отвъд океана

Баскетболистът на Бруклин Пати Милс e новият носител на приза за Спортсменство в НБА. Това е първата индивидуална награда в кариерата на 183-сантиметровия гард в най-силното първенство в света.

Сред финалистите за отличието, освен шампиона в НБА със Сан Антонио през 2014 г., бяха още играчи като Дариъс Гарланд (Кливланд), Бам Адебайо (Маями), както и Джеф Грийн (Денвър), Майкъл Бриджис (Финикс) и Джерън Джаксън Джуниър (Мемфис).

Наградата за спортно майсторство в НБА се присъжда всяка година на играча, който е демонстрирал най-правилното поведение на терена през сезона, въплъщавайки принципа на феърплей.

Наградата е учредена през 1995/1996, а от 1999/2000 носи името на Джо Дюмарс, който е първият й носител. Сред останалите, които са получавали тази чест, са Дейвид Робинсън, Рей Алън, Грант Хил, Стеф Къри, Майк Конли, Кемба Уокър, Винс Картър и Жрю Холидей.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани