19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоОще от светаПартизан отказа участие в плейофите на сръбската лига

Партизан отказа участие в плейофите на сръбската лига

"Черно-белите" могат да бъдат пратени във Втора дивизия

Партизан е пред угрозата да изпадне във Втора дивизия на сръбския баскетбол, подобно на ситуацията с Олимпиакос в Гърция отпреди три години. От лагера на „черно-белите“ вече обявиха официално, че няма да участват в плейофите на местната лига.

От Партизан обясняват решението си с инцидентите, които станаха по време на финалната серия в Адриатическата лига срещу Цървена Звезда. Според тях, тези случки са „застрашили безопасността на играчите и треньорите. Тези инциденти доведоха до частично и пълно затваряне на залата, множество глоби и голям срам за сръбския и регионален баскетбол пред целия свят.“

Директорът на сръбската лига Александър Гружин заяви, че е изненадан от решението на Партизан да пропусне плейофите. От сръбския гранд все още не са информирали официално лигата за решението си. Самият той разкри, че тази кампания от страна на клуба е започнала още през април. От Партизан са поискали Финална четворка, вместо плейофи, но по неговите думи това няма как да се случи два месеца преди края на сезона.

Александър Гружин поясни още, че по случая ще се произнесе Независим съдия, но от сръбската лига са готови да прилагат всички точки на правилника.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани