1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаПартизан, Валенсия и Виртус Болоня все по-сериозни кандидати за Евролигата

Партизан, Валенсия и Виртус Болоня все по-сериозни кандидати за Евролигата

Два от руските тимове могат да останат извън турнира през следващия сезон

Сръбският Партизан, испанският Валенсия и италианският Виртус Болоня са все по-сериозни кандидати за участие в Евролигата през следващия сезон. Основната причина е неяснотата около ситуацията с руските отбори, съобщава Eurohoops.

2021/2022 в турнира на богатите стартира с три руски състава. От тези клубове обаче само ЦСКА Москва има лиценз А, докато УНИКС Казан (финалист в Еврокъп) и Зенит (уайлд кард) имат едногодишни споразумения с ръководството на най-силната клубна надпревара на Стария континент и може да загубят местата си в нея.

Валенсия, Партизан и Виртус Болоня могат да се присъединят към Евролигата, като стигнат до финала на Еврокъп. Също така има голяма вероятност те да получат уайлд кард и да заемат местата на руските клубове.

Евролигата стопира мачовете на ЦСКА Москва, УНИКС Казан и Зенит, заради войната в Украйна. Ако сегашната ситуация не се подобри, тези тимове няма да довършат сезона в турнира. Окончателно решение ще бъде взето на 21 март.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани