14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияПавлин Иванов пред BBALL.BG: Тази година сме здраво стъпили на земята

Павлин Иванов пред BBALL.BG: Тази година сме здраво стъпили на земята

Надявам се, че ще се получи един празник за баскетбола в Самоков, казва още гардът на Рилски спортист

Павлин Иванов e един от най-добрите български баскетболисти. За втори пореден сезон гардът ще играе финал в НБЛ с екипа на Рилски спортист. Съперник на самоковци в битката за титлата ще бъде Балкан.

Пред BBALL.BG Павлин Иванов говори за срещите срещу ботевградчани, за подготовката на тима си и за очакванията си за финалната серия. Ето и какво сподели той:

– За втора поредна година Рилски спортист ще се бори за титлата в НБЛ. Смяташ ли, че отборът е по-подготвен в сравнение със ситуацията отпреди 12 месеца?

– Миналата година, като че ли доста си повярвахме и затова не ни се получиха нещата. Смятам, че тази година сме здраво стъпили на земята и ще подходим с нужното уважение към съперника, защото те са доста класен отбор.

– Балкан е последният ви съперник през този сезон. В две от трите ви срещи в НБЛ досега разликата в крайния резултат не надвиша 5 точки. Смяташ ли, че и сега ще се получат подобни оспорвани двубои?

– Както казах, Балкан е класен отбор и със сигурност ще се изиграят доста здрави мачове.

– Ти имаш сериозен опит в такива срещи. Каква е тайната на успеха в една финална серия?

– Не знам каква е точно тайната. Просто смятам, че всеки един от нас трябва да даде всичко от себе си и да остане концентриран, въпреки умората, която настъпва след всеки мач.

– Какво Рилски трябва да ограничи в играта на Балкан, за да стигне до титлата?

– Балкан играе доста бърз баскетбол в нападение и използва доста смесени защити. Ако успеем да се справим с това да им спрем бързата атака и да играем организирано в нападение, смятам, че ще е добре за нас.

– Дългата пауза без мачове, която се получи, как се отрази на отбора?

– Наистина не знам какво да очаквам, защото, да, успяхме да се възстановим от полуфинала срещу Спартак Плевен, но се събраха доста дни, в които не сме имали мач. Времето ще покаже дали е било в наша полза.

– Какво би казал на феновете, за да дойдат да ви подкрепят в залата?

– Заповядайте на мачовете. Надявам се, че ще се получи един празник за баскетбола в Самоков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани