7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияПавлин Иванов предпочете Балкан

Павлин Иванов предпочете Балкан

Гардът е подписал своя договор със "зелените" по-рано днес

Балкан подсили редиците си с още един български играч. В състава на „зелените“ се завръща Павлин Иванов, който вече е подписал своя договор с клуба.

Атмосферата в Ботевград не е непозната за национала. Павлин Иванов бе част от ростера на Балкан и през 2018/2019, като тогава става шампион на България с този тим.

По родните терени 29-годишният баскетболист има периоди в Ямбол, Левски, Берое, Лукойл Академик и Рилски спортист. В чужбина Павлин Иванов се изявява с италианските Тревизо и Тревильо, както и с черногорския Будучност.

През 2021/2022 Павлин Иванов записва средно по 12.1 точки, 2.9 борби и 3.8 асистенции в общо 39 мача на самоковци в надпреварите у нас. Освен това, има и средни показатели от 6.2 точки, 2.7 борби и 2.8 асистенции в общо 6 двубоя във ФИБА Къп.

Във визитката си Павлин Иванов има още 2 шампионски титли със „студентите“ и 1 със столичани, както и 2 Купи и 1 Суперкупа с Рилецо. MVP на финалите в НБЛ през 2016 г. Най-полезен играч в турнира за Купата на страната от последното му издание.

Павлин Иванов е част от националния отбор на България, който участва в световните квалификации. В момента гардът е на лагер с представителния ни тим, който се подготвя в Панагюрище за предквалификациите за европейското през 2025 г., както и за Евробаскет 2022.

Снимки: LAP.BG/ФИБА

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани