18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияОще 800 лв. от глоби за НБЛ

Още 800 лв. от глоби за НБЛ

От Дисциплинарно-административния съвет към лигата наказаха за технически нарушения и неизправни уреди

От Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ обявиха наказанията след мачове от 11 и 12 кръг в шампионата при мъжете. От лигата наложиха санкции на обща стойност 800 лв., заради технически нарушения и неизправни уреди.

Ето и какви са решенията на ДАС към НБЛ: 

На заседание, проведено на 12.01.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Пламен Минков – дежурен представител на БФБ на двубоя Спартак Плевен – Балкан от 05.01.2022 г. в гр. Плевен. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Крис Минков, състезател с №3 от отбора на БК „Балкан“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №52 между отборите на БК “Спартак Плевен” и „Балкан“, проведена на 05.01.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в 28:00 минута на срещата, на състезателя с №3 от отбора на БК „Балкан“ – Крис Минков – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на същия рапорт ДАС:

– Налага на БК „Спартак Плевен“ имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.14 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди и/или съоръжения в среща № 52 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Балкан”, проведена на 05.01.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, червената светлинна линейна индикация на баскетболното табло, намиращо се пред агитката на гостуващия отбор липсва или не работи, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.14 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид, това че нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

– Налага на Тодор Тодоров – помощник-треньора на отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №52 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Балкан”, проведена на 05.01.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в 25:00 минута на срещата е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане на помощник-треньора на БК „Спартак Плевен“ – Тодор Тодоров. Нарушението е първо за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Максим Корниенко – състезател с №13 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №52 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Балкан”, проведена на 05.01.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в 26:00 минута на срещата, на състезателя с №13 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Максим Корниенко – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

ДАС разгледа и доклада на Чавдар Зехиров – дежурен представител на мача между Академик Пловдив и Шумен, проведена на 09.01.2022 г. в Пловдив и реши:

– Налага на Маркъс Майърс, състезател с №33 от отбора на БК „Шумен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 59 между отборите на БК „Академик Пловдив“ и БК “Шумен”, проведена на 09.01.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 33 от отбора на БК “Шумен” – Маркъс Майърс – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на доклад от Любомир Амиорков – дежурен представител на БФБ от среща № 54 между отборите на Берое – Академик Пловдив, проведена на 05.01.2022 г. в гр. Стара Загора ДАС реши:

– Налага на Oбина Олека, състезател с №5 от отбора на БК „Берое“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №54 между отборите на БК “Берое” и БК “Академик Пловдив”, проведена на 05.01.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №5 от отбора на БК “Берое” – Обина Олека – е отсъдено техническо нарушение за апострофиране на съдийско отсъждане. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани