8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАОще едно признание за Леброн Джеймс

Още едно признание за Леброн Джеймс

Краля стана Спортист на годината на Асошиейтед прес

Една от звездите в НБА Леброн Джеймс бе обявен за Спортист на годината на Асошиейтед прес. За четвърти път в кариерата си Краля получава това признание, съобщават медиите отвъд океана.

Според информацията, крилото на Лейкърс, който прибира приза и през 2013, 2016 и 2018 г., бе обявен и за Спортист на десетилетието с малко предимство пред куотърбека на Канзас Сити Патрик Махоумс и световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън.

Наградата за Най-добър атлет на годината на Асошиейтед прес се връчва за първи път през 1931 г. Леброн Джеймс може да се похвали с толкова отличия, колкото имат американската легенда в голфа Тайгър Уудс и една от големите звезди на колоезденето от близкото минало Ланс Армстронг.

От агенцията отбелязват още социалната, културната и политическата активност на Леброн Джеймс. 35-годишният баскетболист изведе Лейкърс до титлата в НБА през октомври, като бе избран и за MVP на финалите през миналия сезон.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани