11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаОще една награда MVP в Евролигата за Александър Везенков (видео)

Още една награда MVP в Евролигата за Александър Везенков (видео)

Крилото не остави шансове на конкуренцията, след като оформи КПД 43

Александър Везенков се превръща в кошмар за европейските грандове. Последното доказателство за това дойде с блястящото му представяне в мача на Олимпиакос в Евролигата срещу Байерн в Мюнхен, донесъл и победа на гръцкия гранд с 82:71.

206-сантиметровото крило стана MVP на 8 кръг, след достигна до най-високия коефициент в Евролигата след изиграването на всички срещи в него – 43 (б.а. – най-висок за играч в един мач в клубната история на Олимпиакос). Това се случи, след като българинът оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 13 борби.

Рецитал и рекорд за Везенков в Мюнхен (видео)

На сметката си в този двубой Александър Везенков остави още 4 асистенции, 1 открадната топка и чадър за 30 минути на паркета на титуляр. При стрелбата си той бе 2/2 от средно разстояние, 2/5 зад дъгата и 10/10 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Везенков задмина легенди на европейския баскетбол като Арвидас Сабонис и Мирсад Тюркчан (видео)

27-годишният баскетболист достига до званието Най-полезен играч на кръга в турнира на богатите за трети път през 2022/2023. През този сезон в Евролигата той записва средно по 20 точки, 8.9 борби и 2.2 асистенции в общо 8 мача на „червено-белите“.

До този момент Олимпиакос е с баланс от 6-2 и заема второ място в класирането на най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани