8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияОще една година в Монтана в плановете на Христина Иванова

Още една година в Монтана в плановете на Христина Иванова

Крилото се утвърди като основна фигура в тима през последните сезони

Монтана 2003 ще може да разчита в бъдеще на една от най-добрите български състезателки Христина Иванова. Плановете на крилото включват още една година в тима, потвърди самата тя пред bball.bg.

186-сантиметровата баскетболистка облича за първи път екипа на Монтана 2003 през 2014/2015. На сметката си с този отбор има 3 шампионски титли, 3 Купи и 3 Суперкупи на България, както и още два финала в първенството и три финала в турнира за Купата. Всичко това се допълва и от три бронза в Адриатическата лига.

През миналия сезон с Монтана 2003 Христина Иванова записва средно по 12.9 точки, 4.2 борби и 3.8 асистенции в общо 21 мача у нас, както и средни показатели от 12.2 точки, 4.6 борби и 3.1 асистенции в 14 двубоя в Адриатика.

В кариерата си досега Христина Иванова преминава още през Левски, Локомотив София и Рилски спортист у нас, както и през испанските Леон, Гран Канария и Ирландесас, и през италианския Орвието.

Дебютира за националния отбор на България през 2010 г. За последно тя игра за селекцията на Стефан Михайлов в квалификациите за Евробаскет 2021 през февруари.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани