17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбориОще един играч на съперник на България на Евробаскет 2022 се оттегля

Още един играч на съперник на България на Евробаскет 2022 се оттегля

Никита Курбанов обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор на Русия на 35 години

Един от съперниците на България на Евробаскет 2002 Русия няма да може да разчита на още един от баскетболистите си. Никита Курбанов обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор на 35 години. 

Пред медиите в Русия Никита Курбанов сподели, че иска да даде път на младите играчи, за да трупат опит със Сборная. Роденият в Москва състезател пожелава успех на следващите след него, като остава доволен от постигнатото.

202-сантиметровото тежко крило играе за Русия на европейското за юноши до 18 г. през 2004 г., където е избран в Идеалния отбор на турнира. Освен това, има злато с представителния тим на руснаците на шампионата на Стария континент за младежи до 20 г. през 2005 г., където става MVP на надпреварата.

С мъжкия национален отбор на страната си Никита Курбанов има 3 участия на европейски първенства – през 2009 г. в Полша, през 2015 г. във Франция и през 2017 г. в Турция. Освен това, защитава цветовете на родината си срещу България в квалификациите за световното през 2019 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани