9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаОще един дабъл-дабъл за Везенков, но Олимпиакос се препъна в Тел Авив...

Още един дабъл-дабъл за Везенков, но Олимпиакос се препъна в Тел Авив (видео)

Трето поражение за гръцкия гранд в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос претърпяха трета загуба в Евролигата през 2022/2023. Българинът и отборът му не успяха срещу Макаби Тел Авив след 84:90 като гости в мач от 9 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд има в актива си и 6 победи, което го поставя на второ място в класирането, докато израелският състав е с баланс от 5-4 и е седми.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило и този път бе константен за Олимпиакос и оформи дабъл-дабъл – 17 точки и 10 борби, допълнени от 1 асистенция и 1 открадната топка за 32 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 5/11 от средно разстояние, 1/5 зад дъгата и 4/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Янулис Ларенцакис бе най-добър с 21 точки, от които 5 тройки. Костас Слукас добави 15 и 5 асистенции. Костас Папаниколау финишира с 13 точки.

Уейд Болдуин бе над всички за Макаби Тел Авив с 22 точки. Лоренцо Браун вкара 16. Джарел Мартин приключи с 13 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Aлександър Везенков и Олимпиакос имаха предимство през първото полувреме, като взеха минимален аванс от 2 точки за 45:43 на голямата почивка. След паузата „червено-белите“ направиха преднината си 10 точки за 56:46, като до този момент българинът имаше 14 точки, а Костас Папаниколау – 10. Макаби намали до 50:56, но Олимпиакос отговори със серия от 5-0 за 61:50.

След тройка на Бонзи Колсън домакините започнаха последния период с пасив от 6 точки. Селекцията на Одед Каташ продължи да настоява и в него стигна до обрат за 73:71, но Янулис Ларенцакис не сбърка за 74:73. От другата страна Лоренцо Браун върна предимството на отбора от Тел Авив за 76:74 и до края нямаше повече обрати.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 ноември Олимпиакос на Александър Везенков ще приеме АЛБА Берлин, докато същия ден Макаби Тел Авив ще играе срещу Цървена Звезда. 

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ТЕЛ АВИВ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани