11.6 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияОт Балкан с призив: Спортът е социално явление, от което хората имат...

От Балкан с призив: Спортът е социално явление, от което хората имат нужда във време на стрес и социална изолация

Смятаме, че спортът е дискриминиран, казват още от ботевградския клуб

Балкан стана вторият български клуб, който официално се обърна към властите и президента на БФБ Георги Глушков с призив за отваряне на спортните зали. Преди два дни с позиция излезе и Спартак Плевен.

Ето и какво гласи отвореното писмо на Балкан: 

ДО

Проф. д-р Костадин Ангелов, Министър на здравеопазването

КОПИЕ ДО

Красен Кралев, Министър на младежта и спорта

Георги Глушков, Президент на БФБаскетбол

Уважаеми проф. д-р Ангелов,

Уважаеми г-н Кралев,

Уважаеми г-н Глушков,

Обръщаме се към Вас с апел за допускане на публика на спортните мероприятия. Смятаме, че спортът е дискриминиран, след като в последните седмици сме свидетели на разхлабването на почти всички противоепидемични мерки в страната. Не виждаме логика в решението да се отворят нощните заведения и в същото време да се забрани достъп, дори на ограничен брой публика на спортни събития.

В момента в страната ни са отворени всички кина, театри, музеи, игрални зали, казина, заведения за хранене и развлечение. Затворени остават само спортните зали, чийто площи са доста по-големи от тези на гореизброените места и позволяват спазване на голяма физическа дистанция, както и на всички други противоепидемични мерки. Такива, които не виждаме как могат да се спазват, например, в нощни заведения и клубове. Места, които са отворени от 29 април 2021 година.

Повече от една година баскетболът в България остава без публика, а спортните клубове без почти никакви приходи. Това е и един от малкото колективни спортове в България, който остава без публика в решителната фаза на шампионата, след като стадионите вече са отворени, а волейболното първенство завърши. Баскетболният шампионат се провежда цял сезон при стриктно спазване на КОВИД-19 протокол и без никакви нарушения.

Молим Ви за допускане дори на ограничен брой публика на спортни събития. Феновете са готови да спазват всички мерки, наложени от Вас, с единствената възможност – да гледат час и половина спорт на живо. Дайте им шанс. Спортът е създаден за тях! Ние, от БК „Балкан“ вярваме, че спортът е социално явление, от което хората имат нужда във време на стрес и социална изолация. При спазване на всички противоепидемични мерки, нека не им отнемаме положителните емоции от присъствието в баскетболните зали.

С уважение,

Баскетболен клуб „Балкан“, действащ шампион на България по баскетбол

02.05.2021 год.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани