10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияОтпадна част от санкция на Рилски спортист

Отпадна част от санкция на Рилски спортист

Арбитражът с още едно решение след днешното си заседание

Aрбитражната комисия към Българската федерация по баскетбол отмени частично санкция на Рилски спортист от 16 май. Тогава самоковци бяха глобени от ДАС към НБЛ с 500 лв. занарушаване на установения ред по време на среща по баскетбол от зрители до две лица в среща № 1 (Плейоф – полуфинали) между отборите на БК „Рилски спортист“ и БК „Спартак Плевен“, проведена на 13.05.2022 г.“. 

Ето и пълният текст на взетото от Арбитражната комисия решение за Рилски спортист:

„Арбитражната комисия при Българската федерация по баскетбол бе сезирана и с Жалба с № 045/20.05.2022 г. на Сдружение „Баскетболен клуб Рилски спортист” (по-долу „БК „Рилски спортист““), представляван от Борислав Чилингиров, срещу Решение от заседание на Дисциплинарно-административният съвет („ДАС“) на Националната баскетболна лига („НБЛ“)от 16.05.2022г., с което на основание чл. 37 т.1 от ДАП на НБЛ на Сдружение „Баскетболен клуб Рилски спортист” е наложена имуществена санкция в размер на 500 лв. (петстотин лева) за нарушаване на установения ред по време на среща по баскетбол от зрители до две лица в среща № 1 (Плейоф – полуфинали) между отборите на БК „Рилски Спортист“ и БК „Спартак Плевен“, проведена на 13.05.2022 г.

След като се запозна с обжалваното решение, жалбата на Сдружение „Баскетболен клуб Рилски спортист”, приложенията към нея и доклада на дежурния представител, и след проведени обсъждания, Арбитражната комисия при Българската федерация по баскетбол реши:

„ОТМЕНЯ Решение от 16.05.2022 г. на ДАС на НБЛ, с което на Сдружение „Баскетболен клуб Рилски спортист” е наложена имуществена санкция в размер на 500 (петстотин) лева на основание чл. 37 т.1 от ДАП на НБЛ за нарушаване на установения ред по време на среща по баскетбол от зрители до две лица в среща № 1 (Плейоф – полуфинали) между отборите на БК „Рилски Спортист“ и БК „Спартак Плевен“, проведена на 13.05.2022г. до размер на санкцията в размер на 250 лв. (двеста и петдесет лева).

В останалата част ПОТВЪРЖДАВА Решение от 16.05.2022 г. на ДАС на НБЛ, с което на Сдружение „Баскетболен клуб Рилски спортист” се налага имуществена санкция в размер на 250 лв. (двеста и петдесет лева).“

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани