19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаОтложиха още един мач на Везенков и Олимпиакос в Евролигата

Отложиха още един мач на Везенков и Олимпиакос в Евролигата

Тимът на българина няма да излезе срещу Жалгирис тази седмица

Още три мача от Евролигата бяха отложени, заради многото случаи на заразени с коронавирус в някои отбори. Сред двубоите от 19 кръг в турнира, които ще имат нови дати, е и този на Олимпиакос на Александър Везенков срещу Жалгирис, който трябваше да се проведе по-късно тази седмица.

Останалите две отложени срещи са АЛБА Берлин – Панатинайкос и Анадолу Ефес – Байерн Мюнхен. 

Междувременно стана ясно, че отборите от Евролигата са постигнали договорка карантината на тези, които са дали положителен тест за COVID-19, да бъде намалена от 14 на 10 или 7 дни. Окончателното решение ще бъде взето утре (4 януари), по време на заседание на Борда на най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Тимовете от турнира на богатите са имали спешна среща днес, на която въобще не е обсъждано спирането на сезона. Според здравните протоколи на Евролигата, всяка среща може да се отлага до три пъти, ако свободни дати за изиграването й.

Трябва да се отбележи, че мачове от Евролигата не могат да се пренасрочват за по-късна дата от 14 април (б.а. – краят на редовния сезон). Правилникът дава възможност даден двубой да се проведе на неутрален терен, при необходимост.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани