22 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоНБАОскар Робъртсън постави Стеф Къри в своята Идеална петица на НБА

Оскар Робъртсън постави Стеф Къри в своята Идеална петица на НБА

Огромно признание за лидера на Голдън Стейт

Една от легендите в НБА Оскар Робъртсън си има своя позиция за това кои са най-добрите играчи в лигата за всички времена. В Идеалната си петица 82-годишният бивш баскетболист постави и Стеф Къри. 

Много ми е трудно и най-вероятно ще пропусна някой. Различно е, когато говорим за различни позиции и години. Но бих казал имената на Майкъл Джордан, Джери Уест, Елджин Бейлър, Уилт Чембърлейн и Стеф Къри„, казва Оскар Робъртсън, който след това все пак споменава и Бил Ръсел, Шакил О`Нийл и Леброн Джеймс.

Оскар Робъртсън отдава на НБА 14 сезона с отборите на Сакраменто и Милуоки, като с последния става шампион през 1971 г. MVP в лигата през 1964 г. На сметката си има още 12 участия в Мача на звездите отвъд океана, като 3 пъти е избран и за Най-полезен играч в него.

9 пъти е част от Идеалния отбор на НБА. Част от Залата на славата на най-силното първенство в света и на ФИБА. Кариерата си приключва с общо 26 710 точки, 7804 борби и 9887 асистенции.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани