21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияОлимпия Ямбол – Хасково е финалът в ББЛ Б група

Олимпия Ямбол – Хасково е финалът в ББЛ Б група

Двата тима спечелиха полуфиналите си и утре в зала „Триадица“ ще определят шампиона

Олимпия Ямбол и Хасково ще спорят за титлата в ББЛ Б група през този сезон. Двата тима спечелиха полуфиналите си и утре в зала „Триадица“ ще определят шампиона.

Олимпия стигна до мача за титлата, след като днес победи Дрийм Тийм Троян с 65:53. Баскетболистите в червени екипи взеха минимален аванс след първата четвърт – 16:15. Ямболският тим обаче обърна и поведе с двуцифрена разлика през втория период, но на почивката от нея бе останала едва точка. Ключова се оказа третата част, която съставът на Тончо Тодоров спечели с 26:5 и се откъсна в резултата, като запази водачеството си до последно, въпреки че Дрийм Тийм успя да заличи част от пасива си.

Росен Иванов завърши с 21 точки и 9 борби за успеха. Йоан Христов има 19 точки, със 17 и 9 борби е Николай Нинов. За съперника Радослав Кочев вкара 11 точки, Петър Лалев добави 10.

Хасково ще защитава трофея си в ББЛ Б група след категоричен успех срещу Миньор 2015 Б със 100:67. Миналогодишният шампион започна много уверено и поведе с двуцифрена преднина само след няколко минути игра, като с всяка следваща част не спря да увеличава разликата. Най-сериозното му предимство бе при стрелбата от тройката (17 срещу 5), а освен това направи и 12 грешки срещу 22.

Ивайло Тонев бе най-резултатен за Хасково с 31 точки и 7 борби, Динко Христов е с 27 и 9 борби, а Виктор Колянов има 18 точки и 9 асистенции. Михаил Танев реализира 16 точки за отбора от Перник и овладя 8 борби, по 10 точки имат Ивайло Вучков и Калоян Йорданов.

Загубилите четвъртфиналите си вчера Ънстопабъл Б и Шоутайм Б спечелиха днешните си мачове, които бяха и последни за тях и съперниците им за сезона, тъй като не са предвидени срещи за пето и седмо място.

Ънстопабъл Б постигна драматичен обрат срещу Чардафон Б със 77:76. До средата на втората част двата тима многократно си сменяха водачеството, след което този от Габрово се откъсна със 17 точки и поддържаше аванс до последните минути. В самия край обаче отборът от Добрич стигна до пълен обрат и измъкна успеха.

Кирил Кънев бе най-резултатен за победителите с 18 точки, 17 има Петър Демирев с 8 асистенции. Андреан Деков се отчете с 20 точки и 9 борби за съперника, а дабъл-дабъл от 19 и 11 борби има Мартин Миланов.

Много интрига предложи и другият двубой, в който Шоутайм Б надви Титан Пропъртис с 67:58. След серия от обрати през цялото време, нито един от отборите не успя да се откъсне с повече от няколко точки. Столичният тим обаче така и не успя да се разпише в заключителните пет минути, което позволи на варненци да направят серия от 10-0 и да спечелят мача.

Пламен Илиев бе в основата на успеха с 31 точки, 11 реализира Павел Георгиев. За съперника Найден Ламбрев отбеляза 25 точки, по 10 имат Иван Паничерски и Цветан Велчев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани