21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Олимпийската мечта на брат и сестра от Испания

Олимпийската мечта на брат и сестра от Испания

Алберто и Тамара Абалде са едни от щастливците в Токио, които се подкрепят заедно

Семейството явно ще бъде движещата сила на Испания на Олимпиадата. Баскетболните терени за „Ла Фурия“ ще си поделят братята Марк и Пау Гасол, но още един играч има близък в Токио. 

Крилото на Реал Мадрид Алберто Абалде ще споделя емоциите от Игрите със своята сестра Тамара. 32-годишната състезателка носи екипа на Араски в родината си, а преди това преминава през тимове като Валенсия, Кадис и Авенида. Носителка на две Купи на Кралицата. Европейска шампионка с Испания от 2019 г.

Да участвам на вторите си Игри и то с по-малкия си брат е нещо наистина невероятно. Наслаждаваме се на това заедно. Наистина е сбъдната мечта„, вярват Тамара и Алберто.

Олимпийското пътешествие на двамата започва още като деца, докато играят с баща си.

Не можех да повярвам какво се случва, докато не си направихме снимки пред олимпийските пръстени. Беше като някаква илюзия, като приказка, която някой ти е разказал„, смята носителят на Суперкупата на Испания през 2020 г.

Тамара и Алберто ще станат третите брат и сестра от Испания, участвали на Олимпийски игри. През 2004 г. в Атина Руди Фернандес се радва на това усещане със сестра си Марта, а преди тях, през 80-те години на миналия век това правят Андрес и Клара Хименес.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани