7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаОлимпиакос предлага още две години на Aлександър Везенков

Олимпиакос предлага още две години на Aлександър Везенков

Грандът от Пирея не иска да дава шанс на останалите в Европа

В Олимпиакос явно нямат намерение да оставят и дори минимален шанс на останалите в Европа да си помислят за Александър Везенков в следващите няколко години. Според гръцкият SDNA, грандът от Пирея е предложил на българския национал удължаване на настоящия му договор с още два сезона.

Според информацията, 206-сантиметровото крило ще получи общо още три години в Олимпиакос, ако приеме офертата. Александър Везенков удължи веднъж споразумението си с „червено-белите“ с две години, като това се случи през миналото лято.

През 2020/2021 25-годишният баскетболист стана MVP на Олимпиакос в Евролигата, макар че тимът му не успя да си проправи път до плейофите. През миналия сезон той записва средно по 11.5 точки, 5.4 борби и 1.1 асистенции в общо 31 мача, като демонстрира успеваемост в стрелбата от средно разстояние 50%, 43% зад дъгата и 88% от линията за изпълнение на наказателни удари.

Александър Везенков носи екипа на Олимпиакос от 2018 г. насам. Преди това има три сезона в испанския гранд Барселона, както и четири сезона в гръцкия Арис.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани