8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориНяколко отбора от европейското се включиха в благотворителна мисия на Спешъл Олимпикс...

Няколко отбора от европейското се включиха в благотворителна мисия на Спешъл Олимпикс България

Играчи от шампионата за кадети в София дариха свои екипи

Играчите от няколко отбора от eвропейското първенство за момчета до 16 години, Дивизия Б, в София участваха в благотворителна мисия за каузата на Спешъл Олимпикс България. Баскетболистите от отбора на Спешъл Олимпикс бяха специални гости на шампионата, като гледаха драматичната победа на българските „лъвчета“ над Исландия с 66:64. На почивката атлетите с увреждания показаха и умения в играта с баскетболната топка.

За първи път това лято ФИБА ​​Европа лансира нов проект, който се казва „Повече от баскетболист“ и обхваща всички европейски първенства за подрастващи. Инициативата на европейската централа e на европейските първенства играчите от участващите отбори да дарят екип или тениска за социална кауза в страната-домакин. Така баскетболистите развиват чувство за социална отговорност и участват в обществените дейности.

Тениски, дарени от баскетболистите от няколко страни, получи Марияна Борукова, координатор на Спешъл Олимпикс в България. Те бяха връчени от Радмила Търнър, ръководител на отдела за национални федерации и младежки баскетбол във FIBA ​​Европа. Марияна Борукова ще разпредели получените тениски на спортистите от Спешъл Олимпикс в страната.

Президентът на Българската федерация баскетбол Георги Глушков пък бе приготвил още една изненада за баскетболистите от специалния отбор – официален екип на националния отбор по баскетбол за всеки състезател, показал уменията си в зала „Универсиада“.

Кош със сирената на Станислав Хинков донесе нова радост на кадетите на европейското (видео)

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани