10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоОще от светаНов площад в италиански град ще носи името на Коби Брайънт

Нов площад в италиански град ще носи името на Коби Брайънт

В Падуа ще запазят спомена за 5-кратния шампион в НБА

Италия ще продължи да пази спомена за Коби Брайънт. Кметът на град Падуа Серджо Джордани обяви, че е започнато изграждането на площад до известния в града стенопис, посветен на 5-кратния шампион в НБА с Лейкърс.

Според информацията, в близост до него ще има и игрище, което ще бъде пострoено с дарения от квартала. Сумата, която е отпусната за площада, е 100 000 евро, а дейностите около него се очаква да приключат до пролетта.

Коби Брайънт си отиде от този свят преди две години след катастрофа с хеликоптер в Калифорния. В инцидента тогава загина и дъщеря му Джиана, както и още седем души.

MVP в НБА през 2008 г. е свързан с Италия още от малък. Коби прекарва по-голямата част от детството си на Апенините. От 6 до 13-годишна възраст участникът в 18 издания на Мача на звездите в НБА живее с баща си Джо Брайънт, който играе за тимове като Риети, Реджо Калабрия и Пистоя.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани