13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаНикола Миротич отново в игра, Барселона се спаси в Берлин (видео)

Никола Миротич отново в игра, Барселона се спаси в Берлин (видео)

Каталунците се изкачиха втори в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Никола Миротич се завърна в игра за Барселона, след като бе извън игра в последните няколко месеца, заради травма в ахилеса. С негова помощ каталунците спечелиха при визитата си на АЛБА в Берлин с 88:86 в мач от 11 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Селекцията на Шарунас Ясикевичус е с баланс от 8-3 и се изкачи на второ място в класирането на турнира на богатите. Германците имат 3 победи и 8 загуби, което им отрежда последната позиция.

НАЙ-ДОБРИ: MVP в Евролигата от миналия сезон Никола Миротич бе най-добър за Барса с 19 точки и 6 борби. Николас Лапровитола добави 16 и 6 асистенции. Кори Хигинс финишира с 15 точки.

Тамир Блат бе най-резултатен за АЛБА Берлин със 17 точки и 6 асистенции. Джайлин Смит се разписа с 15. Йоханес Тийман остана с 12 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Барса започна категорично и излезе напред с 30:19, но домакините стигнаха до обрат след серия от 10-0 през втория период, за да излезе напред с 46:45 на голямата почивка. След паузата испанският гранд отговори с 16 безответни точки, за да си върне лидерството за 71:57. АЛБА Берлин обаче не се отказваше и през последната четвърт се доближи на точка от съперника след тройка на Джалийн Смит. В края Никола Миротич бе точен на три пъти от фаул линията, за да прати радостта от успеха в лагера на гостите. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 декември Барселона ще бъде домакин на АСВЕЛ, докато ден по-рано (б.а. – на 8 декември) АЛБА Берлин ще спори срещу Фенербахче.

СТАТИСТИКА ОТ АЛБА БЕРЛИН – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани