21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияНикола Костич: Имаме нужда от още работа, особено върху отборната защита

Никола Костич: Имаме нужда от още работа, особено върху отборната защита

Отборът е млад, ще отнеме още време да се обиграем, смята гардът на Шумен

Никола Костич е едно от новите чуждестранни попълнения на Шумен. 192-сантиметровият гард вече дебютира в НБЛ при загубата на своя отбор от Рилски спортист с 59:103 в среща от 1 кръг през 2021/2022. В този мач сърбинът вкара 17 точки.

Пред официалния сайт на Шумен Никола Костич сподели своите впечатления от двубоя срещу носителя на Купата и Суперкупата на България, а освен това говори за играта на своя тим. Ето и какво каза той:

– Започнахте трудно сезона със загуба от Рилски спортист. Как видяхте Шумен в този мач?

– Първо бих искал да поздравя съотборниците ми за здравата битка срещу отбора, спечелил Суперкупата. Направихме много грешки и ще трябва да поработим още за отстраняването им. Имаме и един играч на позиция 5, който не взе участие. Надявам се от кръг на кръг да изглеждаме по-добре и по-добре. Поздравявам играчите на Рилски спортист за победата и за феърплей играта, която показаха.

– Кои са основните слабости на отбора, според теб? Какво трябва да подобри в играта си?

– Мисля, че имаме нужда от още работа, особено върху отборната защита. В този момент не можем да разчитаме и на всички играчи от селекцията. Отборът е млад, ще отнеме още време да се обиграем, може би месец-два. Мисля, че една от основните ни цели трябва да е подобряване на защитата.

– Вече от почти месец си в Шумен. Какви са впечатленията ти от клуба и от града?

– Тъй като тренираме здраво, не ми остана много време да направя обиколка на града. Но мисля, че в Шумен организацията е на много високо ниво и се работи професионално. Доволен съм до момента от престоя си тук.

Шумен привлече сръбски гард (видео)

ПрезGoogle
ИзточникShumenbasket.org
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани