18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориНиколас Карвачо най-полезен за Чили в квалификациите за ФИБА АмериКъп

Николас Карвачо най-полезен за Чили в квалификациите за ФИБА АмериКъп

Дабъл-дабъл за центъра срещу Венецуела

Треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров изглежда не е сбъркал с привличането на Николас Карвачо. Центърът изнесе още един силен двубой в квалификациите за ФИБА АмериКъп, макар че Чили отстъпи на Венецуела с 77:86 в трилър с две продължения.

Николас Карвачо нямаше спиране за отбора си и приключи с дабъл-дабъл – 20 точки и 10 борби, които допълни с 1 асистенция, 4 откраднати топки и 1 чадър за 43 минути на паркета. При стрелбата си той бе 8/13 от средно разстояние и 4/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Доброто представяне на 208-сантиметровия баскетболист го изстреля до върха в класацията по борби в пресявките – със средно по 13 на мач. На сметката си той оставя средни показатели от 13.5 точки и 1.5 асистенции в 2 двубоя.

Чили е с баланс от 1-3 в своята група А на квалификациите за ФИБА АмериКъп. Следващите мачове за Николас Карвачо и колегите му ще бъдат през февруари 2021 г., съответно срещу Аржентина и срещу Венецуела.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани