12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияНиколай Маринов: Прекалено малко не ни достигна да победим

Николай Маринов: Прекалено малко не ни достигна да победим

Старая се да давам най-доброто от себе си, допълни гардът на Спартак

„Прекалено малко не ни достигна да победим. Искам да гледам мача и да видя колко малко ни остана. То се вижда – 1 точка, един кош и един фаул. Много малко не ни достигна да направим един празник в зала „Балканстрой“. Това щеше да бъде още един празник за Плевен и за нас, както и голяма емоция. Съжаляваме, че не успяхме да напълним поне още веднъж тази зала за серията с Рилски„, сподели баскетболистът на Спартак Николай Маринов след загубата от самоковци със 76:77 на полуфиналите в НБЛ.

Играчите на Рилски бяха много фокусирани в нашето последно нападение. Опазиха ни добре, не успяхме да стреляме от тройката. Със сигурност не е приятно да загубиш с една точка, защото най-много боли, това всеки го знае. Какво по-хубаво от това мачът да свърши и цялата зала да скандира името на нашия отбор?! Няма по-хубаво от това, дори и да си паднал с една точка. Със сигурност има смесени чувства, хората бяха изправени на крака и скандираха името на нашия тим. За мен не е толкова болезнено“, добави гардът на плевенчани, след като реализира 10 точки срещу носителя на Купата на България.

Спартак се бори, но Рилски е на финал в НБЛ

Старая се да давам най-доброто от себе си, да организирам, да разигравам и да стрелям повече, когато имам ден. Правя това, което мога. Много е трудно да пазиш цял мач Брендън Браун и да организираш нападението. Моят брат още след първия мач в Самоков ми обърна внимание на някои неща, които трябва да подобря. Още във втората среща направих това, което той ме посъветва. След втория двубой получих поздравления от него“, признава Николай Маринов.

Не знам кой от Балкан и Левски ще си изиграе по-добре картите в София за четвъртия мач. Може би Левски има по-силен коз от гледна точка на това, че Балкан няма да разполага със своята публика за петата среща, ако се стигне до такава. Левски има известно предимство и заради победата в третия двубой„, смята той.

Когато дойдох в Плевен, Спартак беше последен в класирането. Сега вече се намираме в Топ 4, за мен това е едно преживяване. Това е моят пети сезон, всяка една година е по-силна и сега се борим за медал“, завърши Николай Маринов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани