9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаНикой друг в Олимпиакос не играе колкото Везенков (ВИДЕО)

Никой друг в Олимпиакос не играе колкото Везенков (ВИДЕО)

Крилото почти не излиза от терена в Евролигата

Александър Везенков и присъствието му в игра за Олимпиакос в Евролигата е повече от впечатляващо. Според Sportime.gr., нито един друг баскетболист на гръцкия гранд не е регистрирал по повече от 30 минути на мач в два поредни сезона. Първият, който прави това в турнира на богатите, е българският национал.

Снимка: Euroleaguebasketball.net

В 10-те изиграни мача на „червено-белите“ в най-силната клубна надпревара на Стария континент до този момент Александър Везенков има страхотни показатели не само по точки, борби, коефициент, отбелязани тройки, но и по игрово време.

Снимка: Euroleaguebasketball.net

Този сезон в Евролигата 27-годишният баскетболист получава по 31.05 мин. До този момент Александър Везенков се задържа на терена най-много в двубоя срещу Жалгирис – 36.2 мин., а след това 33 мин. срещу АЛБА Берлин в последния кръг и 32.4 мин. срещу Реал Мадрид.

Снимка: Euroleaguebasketball.net

През 2022/2023 в Евролигата от тима на Олимпиакос по игрово време след Везенков се нареждат Костас Слукас (средно по 25.8 мин.), Томас Уолкъп (по 24 мин.) и Костас Папаниколау (по 23.5 мин.).

Александър Везенков е седми по изиграни минути в Евролигата през този сезон. Преди него са Уил Клайбърн (35.2 мин.), Василие Мицич (34.4 мин.), Зак Ледай (32.06 мин.), Лоренцо Браун (31.5 мин.), Матиас Лесор (31.3 мин.) и Майк Джеймс (31.2 мин.).

Любопитен факт е, че трябва да се върнем поне 10 години назад, за да намерим друг играч на Олимпиакос, който има по повече от 30 минути на паркета за гранда от Пирея в най-силния клубен турнир на Стария континент. Това е легендата Василис Спанулис, който през 2012/2013 записва средно по 30.01 минути на среща.

Александър Везенков може да се похвали със средни показатели от 20.1 точки, 8.7 борби и 2.1 асистенции в 10-те срещи на Олимпиакос в Евролигата през 2022/2023. Селекцията на Йоргос Барцокас е с баланс от 7-3 и заема второ място в класирането.

По-късно днес от 19.30 ч. Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят срещу Анадолу Ефес в дербито на кръга в турнира. Срещата ще бъде повторение на полуфинала в надпреварата от миналия сезон, когато през май в Белград турският тим спечели със 77:74.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани