8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаНептунас с крачка напред към групите на Шампионската лига

Нептунас с крачка напред към групите на Шампионската лига

Литовците очакват победителя от двойката Балкан/Минск

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Нептунас стана първият отбор, който си осигури място във втората фаза на квалификациите в Шампионската лига. В “Арена Ботевград” селекцията на Томас Гайдамавичиус надви Лондон Лайънс със 77:73 в първия мач от днешната програма на един от двата турнира, които се провеждат у нас.

НАЙ-ДОБРИ: Джиугас Славинскас и Норбертас Гига се разписаха с по 15 точки за Нептунас, като вторият овладя и 14 борби за дабъл-дабъл. С по 8 точки се отчетоха Мартинас Мажейка, Клайдас Метрикис и Гиедриус Станкевичус.

Матю Брайън-Аменинг бе най-резултатен за Лондон Лайънс с 16 точки и 9 борби. Джъстин Робинсън отбеляза 13. Бившият баскетболист на Лос Анджелис Клипърс в НБА Байрън Мълинс остана с 10 точки и 8 борби.

ПОВРАТНА ТОЧКА: След равностоен и изпълнен с обрати двубой, литовците измъкнаха победата в самия край на двубоя. Четири поредни успешни наказателни удара на Норбертас Гига и Мартинас Мажейка бяха достатъчни на отбора от Клайпеда за финалното 77:73.

И ОЩЕ: Две минути преди края на двубоя Клайдас Метрикис от Нептунас напусна игра, след като бе изгонен след техническо нарушение за симулация. През първото полувреме той бе получил и неспортсменски фаул, което означаваше, че няма да завърши срещата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В четвъртък (24 септември) от 20.00 ч. Нептунас ще излезе срещу победителя от двойката Балкан/Минск в директна битка за място в групите на Шампионската лига.

СТАТИСТИКА ОТ НЕПТУНАС – ЛОНДОН ЛАЙЪНС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани