13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияНебойша Видич: Трябва да бъдем верни на принципите си и по-отдадени в...

Небойша Видич: Трябва да бъдем верни на принципите си и по-отдадени в нападение

Получиха се повече вреди, отколкото ползи след тези два мача с Черноморец, добави наставникът на Балкан

Балкан записа победа и загуба в последните се контроли преди старта на новия сезон. В първия си мач срещу Черноморец „зелените“ отстъпиха с 67:73, но спечелиха във втория срещу същия съперник със 76:72.

Наставникът на Балкан Небойша Видич сподели, че отборът му е имал много трудности в нападение и защита заради липсата на гардовете, но изрази надежда, че те ще бъдат на линия за началото на 2021/2022. Ето и какво каза той:

“Получиха се повече вреди, отколкото ползи след тези два мача с Черноморец. И двата отбора имахме контузени играчи след първия мач, но определено трябваше да изиграем тези срещи, защото се нуждаехме от мачове. Това е единственият начин да направим отбора по-добър. Черноморец е добър тим. За нещастие те имаха един контузен играч след първия мач и един, който не игра изобщо. Със сигурност ще бъдат отбор, който ще се бори да спечели нещо тази година. Мисля, че са достатъчно добри, за да победят всеки отбор в НБЛ. Играят с добър интензитет, имат добри чужденци и Тихомир Желев, който играе като млад играч с много енергия“, заяви Небойша Видич.

Не знам един отбор в Европа, който да играе без трима пойнт гардове. Това беше за нашия отбор. Беше наистина тежко. За това не можехме да стигнем до кош. Това е изражението, което имахме. Накарахме играчи да правят нещо, което обикновено не правят, което невинаги е лесно. Нямахме и добър процент от тройката, което е резултат от това, че нямахме добро нападение, както и добра идея в защита. Мога да кажа още, че имахме много грешки в защита и специално младите играчи, но все пак съм доволен от всички момчета в отбора, особено във втората контрола. Направихме някои промени спрямо играта на противника, защото не ги бяхме виждали преди първия мач в Ботевград. Трябва да бъдем верни на принципите си и по-отдадени в нападение. Мога да кажа, че моят отбор показа отново характер, както във финала в Плевен срещу Рилски спортист, което е добре, но все още страдаме доста в защита„, казва още специалистът.

Калил Дюкс дойде по-рано преди втората контрола. Опитахме с някои упражнения, но не успя да ги направи и затова не вземе участие в мача. В понеделник ще бъде на лекар и вероятно ще направи ядрено-магнитен резонанс, за да имаме ясна картина какво се случва с него. Алихан Демир изкълчи глезен в първия мач и му благодаря за желанието, което имаше да играе във втората контрола. Може би 17 минути бяха прекалено много за него във втората среща. Не исках да му давам повече. Митко получи удар в коляното първия мач и не игра във втория, защото се беше подул. Не е сериозно, но беше тежко да играе и не искахме да влошаваме нещата. Ако броим и Стамбата, играхме без четирима играчи като трима от тях практически са нашите гардове. Прекалено трудно е да адаптираме играта си така. Надявам се, че всички ще са добре за старта на НБЛ и Delasport Балканска лига“, завърши Небойша Видич.

Черноморец с успех в Ботевград

Балкан с победа в последната си контрола

 

 

 

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани