13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаНебойша Видич: Разликата между нивата във всеки спорт е интензивността

Небойша Видич: Разликата между нивата във всеки спорт е интензивността

В момента, в който натиснахме педала и ускорихме играта си, не дадохме нито един шанс на Сигал Прищина, заяви треньорът на Балкан

Балкан се класира за Финалната четворка в Delasport Балканска лига. Ботевградчани отстраниха Сигал Прищина с победа у дома с 82:63 във втория мач от плейофите в турнира.

Балкан ще прави компания на Ирони Нахария и Апоел Галил Елион във Финалната четворка на Балканската лига (видео)

„Разликата между нивата във всеки спорт е интензивността. В момента, в който натиснахме педала и ускорихме играта си, мисля, че не дадохме нито един шанс на Сигал Прищина да спечели двубоя. Това беше ключът. През първото полувреме те променяха защитите постоянно, така че ние не отговорихме добре. Поради това се мъчихме малко. Аз и играчите ми обаче чувствахме, че можем да спечелим този мач“, заяви треньорът на Балкан Небойша Видич след последния успех на ботевградчани в турнира.

Преди пътуването до Прищина говорих с момчетата. Те знаят програмата ни, разбира се, но аз им казах пак за нея и за датите, както и за факта, че ако се класираме, на 1 май ще играем за третото място или на финала. Ще се върнем на 2 май и ще започнем плейофа с Академик Пловдив на 3 май. Мисля, че не можеш да намериш същата ситуация никъде в Европа със сигурност. Така че попитах играчите – ще се борим ли да отидем на Финалната четворка. Те казаха – разбира се, че да. Винаги съм зад моите играчи с всички последствия, всички лоши неща с пътувания и с това да играем два мача там„, каза още сръбският специалист.

„Ние сме Балкан. Не мога да кажа докъде може да стигнем във Финалната четворка. Може да има три израелски отбора, а може да са два израелски и два български. Ще видим това. Ще бъде трудно със сигурност. Залата в Нахария е наистина тежко място за игра. Комуникацията е трудна. Те са добър отбор с бивш играч от Евролигата, добър треньор и т.н. Ще бъдат готови да спечелят титлата. Другият израелски отбор – Апоел Галил Елион е сред първите пет отбора в елита. Ще бъде трудно, но ние ще играем баскетбол„, каза още Небойша Видич.

„За съжаление чух, че не всички наши млади момчета ще бъдат с нас в Шумен. Това щеше да е страхотен шанс за тях. Станахме втори в редовния сезон и на теория, което беше важно за нас, така че няма да преследваме същия финален завършек там“, завърши той.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани