10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияНебойша Видич: Просто трябваше да вкараме топката в коша

Небойша Видич: Просто трябваше да вкараме топката в коша

Левски е прекалено добър, за да си правим сметки отсега, добави наставникът на Балкан

Смятам, че Левски разполага със страхотен потенциал в нападение. Това е нещо, което всеки може да види. Този отбор има доста добри играчи, даже прекалено много. Понякога това може да бъде проблем, заради по-дългата ротация. Нищо лошо не искам да кажа с тези думи, но за да удържиш такъв тим до 70 точки, е страхотно постижение. Просто трябваше да вкараме топката в коша, направихме го през второто полувреме, въпреки че отново пропуснахме доста отворени стрелби„, заяви треньорът на Балкан Небойша Видич след успеха над Левски със 76:72 в мач от полуфиналите в НБЛ.

Играхме 16 минути без Дерик Маркс, но той може да допринася за отбора. Маркс е много добро момче, играе под натиск. Иска да даде най-доброто от себе си. Може би не се намира в най-добрата си форма, но смятам, че ще намери своя ритъм, както направи през второто полувреме“, каза още наставникът на ботевградчани.

„Направихме някои промени. Не ми харесаха някои ситуации, в които играчите ми искаха да правят смени в защита. Аз не го искам, но успяхме да се справим. Оставихме Ивица Радич почти без точки. Да, направихме промени, не бяха нещо специално, защото нямаме време за такива неща. Познаваме се и двата отбора много добре, все пак играем за седми път през сезона, добави Небойша Видич.

Балкан свърши работата си у дома за 2-0 в полуфиналите на НБЛ

Не бях спокоен преди началото на тези полуфинали. Загубихме от Левски на полуфинала за Купата на България, завършихме четвърти в Балканската лига, играхме много трудна серия срещу Академик Пловдив на четвъртфиналите. Аз съм честен човек и винаги казвам истината на моите момчета. Истината е, че ние не играем най-красивия баскетбол, показвали сме го преди, но правим крачки напред в някои елементи, което до този момент е достатъчно за нас„, смята сръбският специалист.

„Ще се опитаме да затворим серията във вторник. Левски е прекалено добър, за да си правим сметки отсега. Не сме толкова глупави, за да си правим сметки. Отиваме там, за да спечелим един мач и да затворим серията. Няма да бъде лесно със сигурност”, завърши Небойша Видич.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани