11.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияНебойша Видич: Надявам се да имамe още минимум 5 контроли до началото...

Небойша Видич: Надявам се да имамe още минимум 5 контроли до началото на сезона

Сръбският специалист очаква Станимир Маринов да започне тренировки до 10 дни

Балкан спечели за трети път в предсезонната си подготовка. В първия си мач в „Арена Ботевград“ „зелените“ надиграха Академик Пловдив с 90:71. Наставникът на ботевградчани Небойша Видич бе доволен от представянето на тима си. 

Казах в съблекалня след мача, че не искам да говоря какво е било добро, а какво е лошо. Това е моята работа. Не ми хареса, когато двама играчи на Академик Ники Николов и Васил Бачев ни натиснаха на „deny“ защита, а ние не отговорихме правилно. Не говорим кой е бил на паркета дали млади, или професионалисти. На мен това не ми е важно, но не ми хареса“, заяви Небойша Видич.

Все пак мога да кажа, че много от нещата бяха хубави в третата контрола. Много се радвам, че Трейвин Тибодо след като в два двубоя не можеше да вкара, намери своя ритъм и се надявам, че малко по малко ще намери своята роля в отбора. Ние сме без двама играчи – Станимир Маринов и Алихан Демир. Хубаво е, когато победиш, а трябва да се присъединят още двама играчи към отбора. Доволен съм, но трябва да работим още много преди сезона“, добави сръбският специалист.

„Очаквах по-добра игра от Динамик Белград. Там са млади играчи и се справихме лесно. Качеството е на наша страна. Специално Калил Дюкс беше на много високо ниво и когато стреляш 60% за три точки, е много тежко някой да те победи. Освен това, играхме добра лична защита, пробвахме нови неща в защита и съм доволен“, каза още той.

Небойша Видич разкри, че Станимир Маринов трябва да започне тренировки до 10 дни.
„Ще видим какво ще стане. Надявам се лека-полека да започне. Той има голям кредит при мен и като човек, и като баскетболист. Малко по малко, стъпка по стъпка ще свикне с играта на отбора и се надявам всичко да е наред. Сега не знам как ще е, той също“, признава Небойша Видич.
„Трябваше да играем контроли в Румъния в края на тази седмица, но там един отбор се отказа. Вероятно ще имаме на 19-ти и 20-ти, след това турнир в Плевен на 25 и 26 септември. Ще видим на 1 и 2 октомври, ако няма хора в залата, дали има смисъл да организирам турнир “Георги Христов” или просто приятелски мачове. Надявам се да имамe още минимум 5 контроли до началото на сезона„, допълва наставникът на ботевградчани.
Липсата на публика Видич определи като “пълна катастрофа„.
Тази ситуация с COVID-19 ми е тотално неясна. Може да имаш болестта, може само да я пренасяш. Не знам какво ще стане. Мисля, че някои мерки ще позволят публика поне 50% от капацитета на зала и да се намери баланс между епидемична обстановка в страната и това, което искат хората. Ако някой има предимство с публика, това е Балкан. Знаем колко много хора харесват баскетбола тук” , завърши Видич. 
ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани