8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияНебойша Видич: Играхме много добре през целия двубой

Небойша Видич: Играхме много добре през целия двубой

Ние ще направим всичко възможно, за да завършим тази серия в четвъртък, заяви треньорът на Балкан

„Преди този мач имахме една единствена цел, както и преди втория – да удържим Рилски под 70 точки. Направихме го днес, бяхме ефективни и в двете срещи. Играхме много добре през целия двубой, пазихме добре и успяхме да се адаптираме в тази трудна защита. Не сме играли с такова покритие всеки ден, но тренирахме срещу него. Днес го направихме още по-добре в нападение, също така. Това беше ключът“, заяви треньорът на Балкан Небойша Видич след победата над Рилски спортист с 88:65 в третия мач от финалите в НБЛ.

Балкан категоричен срещу Рилски за 2-1 победи във финалите в НБЛ

„Не съм в съблекалнята на Рилски и в главите на неговите играчи. Моите момчета със сигурност искаха да спечелят. Започнахме малко слабо, но след като мина средата на първата четвърт, взехме нещата в свои ръце и нямаше нито един момент, в който да се съмнявахме, че ще спечелим този мач. Когато тренирах деца, понеже аз съм от едно село, аз съм селянин и когато отивахме в Белград, имаше много високи деца. Моите деца казваха – тренер, виж колко са високи и аз им казвах – ние не сме дошли тук да берем ябълки от дърветата. Баскетболът е различна игра, мисля, че Крисчън Джоунс показва това“, допълва сръбският специалист, чийто тим е на успех от златото в НБЛ.

Свършихме добра работа, когато контролирахме борбата под нашия кош срещу отбор с такава дължина. В тези случаи е много важно да контролираш борбата, това ти дава точки от втори шанс и по този начин успяваш да забързаш играта на бърза атака, което днес ни помогна. Станимир Маринов ни помогна много в това. Имаме някакви планове, вече говорих за това. Ние ще направим всичко възможно, за да завършим тази серия в четвъртък“, завърши Небойша Видич.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани