13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияНебойша Видич: За първи мач от плейофите това е добра победа

Небойша Видич: За първи мач от плейофите това е добра победа

Думата умора е забранена в моя отбор, заяви треньорът на Балкан

Ключът за този успех беше защитата ни, въпреки че и там допуснахме някои глупави грешки. Определено момчетата оставиха сърцата си на терена в нашето поле, но в нападение да играем със 17 грешки и отново с лош процент на стрелба от тройката, стана наша запазена марка. След всичко, което преминахме в последния месец, бих казал, че целият сезон е така, но за първи мач от плейофите това е добра победа„, заяви треньорът на Балкан Небойша Видич след успеха над Академик Пловдив с 80:73.

Думата умора е забранена в моя отбор. Когато отбор, който води с 15 и играе добро първо полувреме, позволи на съперника да вкара лесни кошове и вместо да поведе с 20 на почивката, ние му даваме да се върне… Ние бяхме така – почивката е, отиваме в съблекалнята. Да, имаме проблем с играчи, които са наистина изморени. Ще кажа, че за тях е забранено да говорят за това. Второто полувреме Академик излезе с повече агресия. Играеха с повече ръце, особено Ники Николов, който беше изключително агресивен. Ние загубихме за малко нашата идея. Това беше причината те да намалят разликата в началото на третата част. Като цяло ми изглеждаше, че дори да играехме до полунощ, не можеха да ни победят“, каза още наставникът на ботевградчани след мач №1 от 1/4-финалната плейофна серия в НБЛ.

С липсата на нашия фокус, вероятно от умора, не можехме да вдигнем на 20 разликата. Така ми изглеждаше на мен. Да, първият мач е най-важен, особено когато играеш в твоята зала и може да влезеш в неприятност, ако евентуално загубиш този двубой. По-голямо спокойствие ни дава това, че имаме мач след цели три дни, което не се е случвало в последно време„, завърши Небойша Видич.

Балкан издържа срещу Академик за 1-0 на 1/4-финалите в НБЛ (видео)

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани