12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияНБЛ с още глоби за технически

НБЛ с още глоби за технически

Играчи и треньор са сред санкционираните

Национална баскетболна лига наказа заради технически нарушения играчи и треньор от няколко тима. Тези решения са взети на заседание на Дисциплинарно-административния съвет към лигата, проведено на 8 април.

Ето и какви са решенията на ДАС:

„ДАС разгледа доклада на Ивелин Тонков – дежурен представител на среща № 97 между отборите на Черно море Тича и Берое, проведена на 04.04.2021 г., в гр. Варна. Въз основа на доклада ДАС реши:

 – Налага на старши-треньора на БК Черно море Тича – Галин Стоянов, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №97, между отборите на БК Черно море Тича и БК Берое, проведена на 04.04.2021 г.
 
На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК Черно море Тича е отсъдено техническо нарушение за оспорване на съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за старши-треньора, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Симеон Илиев, състезател с №7 от отбора на БК Берое, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №97 между отборите на Черно море Тича и БК Берое, проведена на 04.04.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №7 от отбора на БК Берое – Симеон Илиев – е отсъдено техническо нарушение за оспорване на съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Симеон Илиев, състезател с №7 от отбора на БК Берое, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №97 между отборите на БК Черно море Тича и БК Берое, проведена на 04.04.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 7 от отбора на БК “Берое” – Симеон Илиев – е отсъдено второ техническо нарушение за оспорване на съдийско отсъждане в същата среща. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

Дисциплинарният съвет разгледа и доклада на Чавдар Зехиров – дежурен представител на мача между Спартак Плевен и Левски Лукойл от 04.04.2021 г. Според него ДАС реши:

– Налага на БК Спартак Плевен имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща № 94 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Левски Лукойл, проведена на 04.04.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за измерване на 24 секунди не е отчитал десети от секундата последните 5 секунди на измервания период, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид, това че нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

 – Налага на Любен Пасков, състезател с №7 от отбора на БК Спартак Плевен, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №94 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Левски Лукойл, проведена на 04.04.2021г.
 
На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  на състезателя с №7 от отбора на БК Спартак Плевен – Любен Пасков – е отсъдено техническо нарушение за реакция след съдийско отсъждане. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Любен Пасков, състезател с №7 от отбора на БК Спартак Плевен, глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №94 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Левски Лукойл, проведена на 04.04.2021г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  на състезателя с №7 от отбора на БК Спартак Плевен – Любен Пасков – е отсъдено второ техническо нарушение за реакция след съдийско отсъждане в същата среща. Нарушението е четвърто за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.
 
– Налага на Мартин Маринов, състезател с №17 от отбора на БК Спартак Плевен, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №94 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Левски Лукойл, проведена на 04.04.2021г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.4 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  на състезателя с №17 от отбора на БК Спартак Плевен – Мартин Маринов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани